11 juni 2022
16:00

Notvikens IK 2

Referat: Ohtana/Pajala FF - Notvikens IK 2

På ett blåsigt Skolvallen förlorar Ohtana/Pajala gräspremiären mot Notviken 2 med 1-2 (0-1)
Notas inleder med vinden i ryggen och har lite mer boll än OPFF. Skolvallens lite ojämna underlag gör att skönspelet lyser med sin frånvaro och båda lagen har svårt att skapa några direkta målchanser. I den 35:e minuten kommer Notas in i OP:s straffområde där en NIK:are blir fälld inne i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Sven Eriksson Sundström slår straffen bestämt intill Felles högra stolpe till bortaledning 1-0. Resten av halvleken blir också chansfattig och paussiffrorna blir 0-1.

Andra halvlek är det OPFF som har medvind men Notas kan ganska enkelt klara av att försvara sig, bästa läget kommer i den 63:e minuten när Danne Mäki och Adam Zingmark växelspelar sig fram och Danne blir frispelad och skjuter ett markskott där Notas keeper Axel Rindeskog gör en riktigt fin räddning. I den 70.e minuten kommer Notvikens Rasmus Månsson fram på högerkanten och tar sig förbi OP:s backlinje och prickskjuter in 2-0 tätt intill Felles högra stolpe, ett snyggt avslut på en fin genomspringning. Danne Mäki har sedan ett vasst avslut från straffområdeslinjen men utanför. I den 87:e minuten kommer en välförtjänt reducering när Oliver Uusitalo kommer i straffområdet och hittar in till Anders Gramner som sätter ett markskott till 1-2. OPFF försöker med en slutforcering som ger ett par hörnor men matchen slutar 1-2.
Sett över 90 minuter är det en jämn match utan speciellt många målchanser. Notas är effektivt och gör två mål på sina två bra målchanser medan OPFF bara gör ett mål på sina två bra chanser. I ett OP-försvar som inte släpper till många lägen går plussen till Liam Alldén och Jocke Juntti. På mittfältet plussar vi för Danne Mäki och Anders Gramner och framåt går plussen till Dennis Mäki och inhoppande Oliver Uusitalo. I ett rutinerat Notviken går plussen till mittbacksparet Lucas Lundqvist och Rickard Häggståhl, mittfältaren Jacob Josefsson samt flinke anfallaren Rasmus Månsson. Bra domarinsats, som vanligt, av Keijo Hyvärinen,

Hörnor: 7-7, Gula kort: 1-0